Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Mindfulness bij Verlies en Rouw

 

1Verlies en Rouw?

In de afgelopen jaren dat wij Mindfulness- en Compassietrainigen geven, hebben we ervaren dat onze persoonlijke aanpak ook veel steun biedt in tijden van verlies en rouw. Ook bij jou?

Verlies van een dierbare, verlies van werk, scheiding, verlies van hoop op een kinderwens, verlies van je goede gezondheid, het zijn allemaal vormen van rouw die je ‘geen plekje’ kunt geven zoals vaak wordt gezegd maar waarvoor je een manier moet vinden dat je ‘ermee kunt leven’ omdat het vanaf nu bij jou hoort.

 

Tijdens onze training en begeleiding leer je alle emoties toe te staan, het mag er zijn zonder dat je erin verdrinkt. Dus geen energie meer stoppen in het wegduwen van je eigen emoties maar energie stoppen in het toestaan van hoe je nu in het leven staat.
Door je eigen emoties goed gedoseerd en begeleid te onderzoeken ben je beter instaat ermee om te gaan. Door ze aandacht, ruimte en erkenning te geven,  krijgen ze bestaansrecht.

Accepteren

Daarnaast leren we ook accepteren, niet omdat we het goedkeuren, niet omdat we het ermee eens zijn.
Echt accepteren gaat over leven in de realiteit. Een verlies accepteren doe je niet van de een op de andere dag en acceptatie is ook geen eindstadium, maar accepteren vanuit de wijsheid dat het helaas niet te veranderen is.

Het uitgangspunt van deze training is het beproefde model MBSR -Mindfulness Based Stress Reduction en het bewezen programma, Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL). Daarnaast kijken we in de persoonlijke training of het past en versterkend is om eens de natuur in te gaan, een boek of film te bespreken of een andere invulling waarbij jouw vraag en situatie altijd centraal staat.

Dit alles aangevuld met kennis over verlies en rouw opgedaan in meer dan 10 jaar werkzaamheden tijdens ons werk voor de Elisabeth Kübler-Ross-stichting. En ja.. natuurlijk ook met onze ruime persoonlijke ervaringen van verlies en rouw.

 

Wat wordt aangeboden?

  • Gediplomeerde trainers met levenservaring, werkervaring, inzichten, wijsheid over Mindfulness en Compassie bij verlies en rouw.
  • 6 sessies van circa 2,5 uur,
  • Een werkboek
  • Audio-bestanden met oefeningen.

 

Kosten

De kosten voor deze maatwerk-training van 6 sessies (gezamenlijk in te plannen), individueel,  bedragen: € 1299,- (incl. BTW voor particulier),  of bij duo per persoon: € 1125,- (incl. BTW voor particulier).  Indien vergoeding door bedrijf of organisatie € 1695,- per persoon (excl. BTW).

Voorafgaand aan definitieve deelname aan één van onze trainingen hebben we altijd eerst een (kosteloos) intakegesprek om te bespreken of  de training iets voor je is, en of dit moment ook geschikt is om te starten. Wij zijn bereikbaar op 06-53 894 205 (Monique Doderlein de Win).

Vergoedingen

(Rouw)Coaching, Mindfulness- en Compassietrainingen  worden niet meer vergoed via de verzekering.
Er zijn echter wel verschillende mogelijkheden om je sessies (gedeeltelijk) vergoed te krijgen:

– Via je werkgever: vaak zijn er loopbaan-, vitaliteitbudgetten beschikbaar, Informeer bij je werkgever naar de de mogelijkheden. Indien dit mogelijk is gelden de zakelijke tarieven.

– Heb je een uitkering via gemeente of UWV dan is vergoeding vanuit deze instantie soms ook een mogelijkheid.

NB: Wil jij graag gecoacht worden of een training volgen, maar heb jij weinig inkomen (alleenstaand, uitkering, bijstand etc), dan zijn er soms ook mogelijkheden. Betaling in termijnen is bijvoorbeeld altijd bespreekbaar. En we staan ook open voor andere suggesties.