Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Ap van der Pijl


ApVariatie en ervaring. Dat zijn trefwoorden die zeker bij mij passen. Ik ben het werkzame leven ooit begonnen als politieagent en nu, flink wat jaren later, volop actief als ondernemend communicatiestrateeg. Gedurende al die jaren heb ik intensief gereisd over alle continenten. Reizen met een frisse blik is ‘permanent studeren’ en dat heeft dan ook mijn vermogen tot compassie en mededogen sterk ontwikkeld.
Misschien is de term ‘Straatacademicus’ dan ook wel wel de meest treffende omschrijving die bij mij past.

In het drukke bestaan als ondernemer (en vader) ging ik zelf zop zoek naar meer rust, balans en aandacht. De cursussen Mindfulness en Meditatie waren de start voor een inzicht dat mij veel bracht en nu dagelijks mag beoefenen.

Zo leerde ik bijvoorbeeld dat gedachten geen feiten zijn en een frisse blik zoveel meer brengt dan leven op de automatische piloot. Met deze waardevolle inzichten doe ik dagelijks mijn voordeel.

De laatste jaren kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik die ‘lessen en ervaringen’ graag wilde delen met anderen. En dus was een opleiding tot Mindfulness-trainer een logische volgende stap. In 2013 gediplomeerd voor Mindfulness (Mindfulness-based Stress Reduction, MBSR) volgens de 8-weekse methode zoals die door Jon Kabat-Zinn werd ontwikkeld en inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Een logisch vervolg en verdieping was de opleiding tot Compassie-trainer. Klaar om te delen, te inspireren en te leren…

Op sociale media als Instagram en Linkedin krijg je ook een beeld van mij.
Maar niets is zo persoonlijk als een goed gesprek dus neem gerust contact op!