Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Compassie

Compassie Mindfulness Kindfulness Centrum van Zijn Doetinchem Rotterdam ZutphenDeze Compassietraining (8 bijeenkomsten verspreid over meerdere weken) geeft een verdere verdieping en versterking op de basistraining Mindfulness.

Met name is deze cursus bedoeld voor mensen die ondervonden hebben dat mindfulness beoefening je goed doet, maar die moeite hebben deze in het dagelijkse leven te integreren en daarbij een milde, vriendelijke houding te ontwikkelen.

De compassietraining bouwt daar juist op voort en is geschikt voor nader zelfonderzoek. En de vaardigheden te verdiepen op het gebied van mildheid, mededogen en liefdevolle vriendelijkheid, ook wel ‘heartfulness’ of ‘kindfulness’ genoemd.

 

Compassie leert moeilijke en stressvolle ervaringen onder ogen zien met de wens deze te verlichten, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan. En het Centrum van Zijn is een hoogwaardige partner om je daarbij te ondersteunen!

 

Wat leren we:

 • Een mildere en vriendelijker houding naar jezelf, juist op momenten dat je dat goed kunt gebruiken.
 • Een milde houding naar anderen.
 • Je wordt je bewust van ingesleten patronen, bijvoorbeeld de neiging negatief over jezelf te denken.
 • Uitleg over de werking van het menselijk brein.
 • Uitbreiding oefenvaardigheden.
 • Compassievol motiveren, aandacht geven, voelen, redeneren, visualiseren, spreken en handelen.
 • Veel nieuwe meditatie-oefeningen voor het dagelijks leven die ervoor zorgen dat we nog meer in balans komen.
 • Meer persoonlijk initiatief.
 • Meer vriendelijkheid voor jezelf en daardoor minder angst om fouten te maken en minder angst voor afwijzing.
 • Je word er een nog leuker mens van.
 • Je kunt nog beter omgaan met weerstand en pijn.
 • Je krijgt een forse verdieping en versterking van de Mindfulness-basishoudingen.
 • Je beleeft een serie prachtige ontmoetingen met gelijkgestemden.

 

Wat vragen we?

Inzet!
Deze training vraagt ook inzet. Net als bij de mindfulnesstraining wordt regelmaat in het doen van de oefeningen verwacht. Echter het zijn ‘oefensuggesties’ die je niet doet omdat het moet of omdat je wilt, je doet ze alleen als je er behoefte aan hebt.

Je wordt aangemoedigd tijdens de compassietraining ook oefeningen uit de mindfulnesstraining te blijven doen.

 

Wat wordt aangeboden?

 • Gediplomeerde (MBSR en MBCL) trainers met levenservaring, werkervaring, inzichten, wijsheid en passie voor Mindfulness en Compassie.
 • Het bewezen programma, Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL) van Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster (boeddhistisch monnik) o.a. mede gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach en Kristin Neff.
 • 8 sessies van circa 2 uur.
 • Een werkboek.
 • Geleidde mediaties voor thuisgebruik.

 

Voorafgaand aan definitieve deelname aan één van onze trainingen hebben we altijd eerst een (kosteloos) intakegesprek om te bespreken of  de training iets voor je is, en of dit moment ook geschikt is om te starten. Wij zijn bereikbaar op 06-53 894 205 (Monique Doderlein de Win).

 

DOETINCHEM

Volgende training in Doetinchem woensdagavonden, start 10/1/2024. (Vol)

Volgende training in Doetinchem woensdagavonden, start 15/5/2024. (Vol)

Volgende training in Doetinchem woensdagavonden, start 18/9/2024

Compassie training is om de twee weken.

Van 19.30 uur – 22.00 uur.

Voor deze trainingen mogen wij gebruik maken van: Abdijhoeve Betlehem, Abdijlaan 1 Doetinchem:


DSC_6698

 

Individuele- en duo trainingen startdatum in overleg op verschillende locaties.

 

Kosten

De kosten voor de Compassietraining (MBCL) in groepsverband bedragen: € 495,- (incl. BTW voor particulier),  € 695,– (excl. BTW indien vergoeding door bedrijf of organisatie). Voor ZZP-ers geldt aangepast tarief.
De kosten voor de Compassietraining (MBCL), maatwerk van 6 sessies (gezamenlijk in te plannen), individueel, bedragen per persoon: € 1299,- (incl. BTW voor particulier),  of bij duo per persoon: € 1125,- (incl. BTW voor particulier).  Indien vergoeding door bedrijf of organisatie € 1695,- per persoon (excl. BTW).

 

 

Vergoedingen:

Coaching, Mindfulness- en Compassietrainingen  worden niet meer vergoed via de verzekering.

Er zijn echter wel zijn verschillende mogelijkheden om je sessies (gedeeltelijk) vergoed te krijgen:

– Via je werkgever: vaak zijn er loopbaan-, vitaliteitbudgetten beschikbaar, Informeer bij je werkgever naar de de mogelijkheden. Indien dit mogelijk is gelden de zakelijke tarieven.

– Heb je een uitkering via gemeente of UWV dan is vergoeding vanuit deze instantie vaak een mogelijkheid.

NB: Wil jij graag gecoacht worden of een training volgen, maar heb jij weinig inkomen (alleenstaand, uitkering, bijstand etc), dan zijn er altijd mogelijkheden.
Betaling in termijnen is altijd bespreekbaar. We staan ook open voor andere suggesties.

 

Ervaringen van deelnemers:

Van oppervlakkig naar intens beleven. Van verborgen verdriet naar openlijk verdriet. Van ogenschijnlijke acceptatie naar echte acceptatie. Kortom toe kunnen staan dat je bent wie je bent, zonder daarin een verborgen ‘ik’ te hebben die je alleen zelf kent. Van ervaren eenzaamheid, naar het kunnen aangaan van echt contact. -anoniem

Tijdens de compassietraining heb ik bij mezelf vaste patronen leren herkennen en daar met een milde, vriendelijke blik naar leren kijken en ze leren loslaten.De begeleiding van Monique maakt voor mij de cursus af. Zij is voor mij een voorbeeld van mindful en compassievol zijn. Ik heb me altijd veilig en begrepen gevoeld, waardoor ik de cursus heel intens heb kunnen beleven.Sinds ik de training heb gevolgd heb ik mezelf regelmatig versteld doen staan over mijn manier van reageren op verschillende situaties bij mezelf en bij anderen. Zo totaal anders dan vroeger, maar wat voelt het goed! – Hanneke

Ik heb mezelf beter leren kennen, en haal meer vreugde en vervulling uit mijn leven dankzij het concrete gereedschap dat ik in handen kreeg tijdens deze cursus waarmee ik dit werkelijk heb kunnen realiseren. Dit was nu eens een cadeautje aan mezelf. – John

Compassie is voor mij: Liefdevol naar mezelf en mijn omgeving kijken. Gedrag van mensen niet veroordelen maar meer kijken naar waarom of vanuit welke achtergrond mensen handelen. Door middel van meditatie je gedrag en ongemakken kunnen beïnvloeden. Dankbaar zijn voor het leven. Deze training werd zeer professioneel gegeven door Monique die door haar compassionele houding een bijzondere aanvulling is voor deze training. -Nicole

Sinds ik bij Monique de compassietraining heb gevolgd voel ik me meer verbonden met mijn omgeving. Met lastige situaties (ook met die uit het verleden) kan ik milder omgaan, daarnaast voel ik me energieker en gezonder. Deze training heeft me mezelf nog beter leren kennen en accepteren dat ik mag zijn zoals ik ben met al mijn plussen en minnen. Ik straal meer positiviteit uit en ontvang dat ook terug. Deze training heeft mijn hart geopend! – Marco Westerhof

 

 

Aanmelden en informatie Mindfulness Centrum van Zijn

 

 

NB:

Er worden in Nederland twee typen compassietraining aangeboden Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL) en Mindful Self Compassion (MSC). Beide programma’s zijn gebaseerd op een fundament van mindfulness. De programma’s baseren zich op dezelfde bronnen, en je ziet er veelal dezelfde oefeningen terug. Toch zijn er enkele verschillen.
Zo doet MBCL wat meer een beroep op het voorstellingsvermogen en bevat MSC wat meer op de groepsdialoog. Maar deze verschillen zijn veel kleiner dan datgene wat de programma’s bindt: ontwikkeling, met behulp van oefeningen en groepsgesprek, van een vriendelijke houding naar onszelf. Het Centrum van Zijn geeft de MBCL-training. Voor meer info over MBCL-trainers zie gezamenlijke website compassietrainers www.compassietrainers.nl