Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Mindfulness & bedrijfsleven

Doorkijk trappartij zakelijkHet Centrum van Zijn is mede door de achtergrond van de trainers sterk gericht op Mindfulness voor de zakelijk markt.
Juist dat aanbod kenmerkt zich door een specifieke vertaling naar de opdrachtgever, omdat de aard en omvang van de onderneming en de doelstelling bij de inzet van Mindfulness sterk verschilt.

Een aantal effecten op zakelijk gebied:

  • Verbetering van de werksfeer
  • Versterking van de creatieve en emotionele competenties
  • Sterkere positie bij veranderingen, reorganisaties en economische tegenwind
  • Reductie van ziekteverzuim
  • Grotere loyaliteit en collegialiteit

Mindfulness en meditatie krijgen steeds vaker een plaats in het bedrijfsleven. In Silicon Valley krijgt het momenteel zelfs een structurele plaats in ondernemingen als Google, Cisco en Linkedin.
In Wired verscheen er een boeiend artikel over.
Ook vanuit economische zin blijkt Mindfulness een goede investering. In het ND verscheen daar een overtuigend artikel over: ‘Bestrijding werkstress verdient veel meer aandacht’
De Havard Business Review schrijft in dit artikel over de veranderingen die het gevolg zijn van Mindfulness-training en komt tot de conclusie dat Mindfulness voor leidinggevenden tegenwoordig geen ‘Nice to have’ is maar een ‘Need to have’.
De Nederlandse topman bij de Duitse energiereus RWE, Peter Terium, zet Mindfulness in bij een grote omslag van het bedrijf. Hij zegt daarover in het NRC van 240514: “Mindfulness geeft de mensen de rust om het hoofd koel en het hart warm te houden”. Mooier kunnen wij het niet samenvatten…

Een indruk van de  mogelijkheden:

  • Workshops en presentaties (interactief) van Mindfulness tijdens bijvoorbeeld een management-bijeenkomst, een gezondheidsweek, etc. met een aantal concrete tips voor de werkplek.
  • Retraite-versterking, bijvoorbeeld als verfrissend onderdeel tijdens een meerdaagse training of retraite
  • Arrangementen zowel binnen als buiten werktijd voor de medewerkers

Maar als gezegd, het aanbod is altijd volledig toegespitst op de vraag. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

Vele medewerkers hebben wij inmiddels mogen trainen van o.a.:

ABN/Amro bank – Acel Installatie Techniek – Alliander N.V. – Careaz zorgorganisatie Oost Achterhoek – Eijerkamp Wonen & Slapen – Graafschap College- Gemeente Arnhem – Kinkelder Metal Solutions – Kinder Service Hotel – Pronava Praktijkonderwijs – Rabobank -Scholengroep Gelderveste – Slingeland ziekenhuis  – VIT hulp Mantelzorg- Zorgorganisatie Achterhoek Sensire-   Stantec Ingenieursdiensten – Kompaan College- Jeugdbescherming- Markenheem.

Mindfulness bedrijfsleven Centrum van Zijn