Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Mindfulness & Mantelzorgers

Hetcentrumvanzijn-mantelzorgersEr zijn veel emoties en gevoelens die ontstaan en versterkt worden als je voor iemand zorgt. Denk aan verdriet, boosheid, frustraties, ongeduld, zorgen maken, schaamte. Maar het geeft ook innerlijke rust als je de zorg voor een dierbare zelf kunt doen, kostbare momenten die je nog samen kunt delen.
Tijdens een Mindfulness training leer je alle emoties toe te staan, het mag er zijn zonder dat je erin verdrinkt. Dus geen energie meer stoppen in het wegduwen van je eigen emoties maar energie stoppen in het toestaan van je eigen emoties.
Door je eigen emoties te onderzoeken ben je beter instaat ermee om te gaan.

Als mantelzorger ben je gericht op de zorg van een ander, in de Mindfulness-training leer je om vooral ook goed voor jezelf te zorgen, vriendelijk te zijn voor jezelf. Ontdekken wat je eigen wensen en behoeften zijn, je passie’s ontdekken, balans krijgen tussen jouw energiegevers en energienemers.

Als mantelzorger kun je regelmatig geconfronteerd worden met overbelasting, piekeren, fysieke klachten, financiële beperkingen en weinig sociale contacten. Allemaal stressfactoren die niet te voorkomen zijn. In de Mindfulness-training leer je dat je een keuze hebt hoe je met deze stressfactoren Mindful om kunt gaan.

Een goede gezondheid van de mantelzorger heeft ook een positieve invloed op de gezondheid van degene voor wie ze zorgen, dus indirect help je daarmee ook de patiënt.

 

Met de bewuste keuze om Mindful (mantel)zorg te geven leer je op een andere manier met dit ongemak in je leven om te gaan. Mindfulness maakt je bewust van ervaringen en je reacties daarop en daardoor ontstaan er inzichten en keuzen.

Uit onderzoek onder mantelzorgers blijkt dat na het volgen van een Mindfulness 8-weekse basistraining:

 • 50% van de mantelzorgers de kwaliteit van hun leven beduidend heeft kunnen verbeteren.
 • Men meer grip heeft op hun leven.
 • Men beduidend minder druk ervaart.
 • Het sociale functioneren sterk is toegenomen.
 • Het vragen om hulp sterk verbeterd is.

Door een Mindfulness-training verandert er iets in hoe je als mantelzorger het zorgen voor een ander ervaart.

 

Wat wordt aangeboden?

 • Gediplomeerde trainers met levenservaring, werkervaring, inzichten, wijsheid en passie voor Mindfulness in de zorg.
 • Het bewezen 8-weekse programma van Jon Kabat Zinn.
 • 8 sessies van circa 2,5 uur.
 • Een werkboek.
 • Geleidde mediaties voor thuisgebruik.
 • Een stiltedag als optie.

Kosten

De kosten voor de basistraining in groepsverband, bedragen: € 410,- (incl. BTW voor particulier),  € 610,- (excl. BTW indien vergoeding door bedrijf of organisatie).

De kosten voor een maatwerk Mindfulness training van 6 sessies (gezamenlijk in te plannen), individueel,  bedragen per persoon: € 1299,- (incl. BTW voor particulier),  of bij duo per persoon: € 1125,- (incl. BTW voor particulier).  Indien vergoeding door bedrijf of organisatie € 1695,- per persoon (excl. BTW).

Voorafgaand aan definitieve deelname aan één van onze trainingen hebben we altijd eerst een (kosteloos) intakegesprek om elkaar te ontmoeten en te bespreken of  de training iets voor je is, en of dit moment ook geschikt is om te starten. Wij zijn bereikbaar op 06-53 894 205 (Monique Doderlein de Win).