Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Monique Doderlein de Win

DSCN0976 (1)

Het grootste deel van mijn volwassen leven ben ik bezig geweest met carrière maken in het bedrijfsleven. Ik raakte daardoor vaak bekneld tussen de vele ‘ikken’; carrièretijger, partner, moeder van toen nog jonge zonen, dochter, zus, mantelzorgster, vriendin, en daarnaast vele jaren interesse en actief bij bewustzijnswerk en het geven van meditatie avonden. In het kort was dat mijn typering. Zo’n drukke agenda met vele rollen en verantwoordelijkheden zal voor veel mensen heel herkenbaar zijn: Veel en leuk maar daartussen telkens moeten kiezen gaf ook veel ongezonde stress, veel pieker-gedachten, vaak schuld-, schaamte- en spijtgevoelens en een gevoel dat ik wel bestond maar niet echt leefde.

 

Die onrust en mijn interesse in bewustzijn bracht mij 15 jaar geleden op het spoor van Mindfulness. De 8-weekse training leerde mij om de aandacht doelbewust te richten op het hier en nu, zonder daarover te oordelen. Ik leerde vooral ook dat mijn gedachten geen feiten zijn, en dat ik niet mijn gedachten ben en dat later al begonnen was…Er ging een wereld voor mij open toen ik (opnieuw) leerde genieten door simpelweg bewust te worden van het Nu en ‘te kiezen om te kiezen’.

Belangrijk voor mij daarbij was dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar deze methode, mijn eigen ervaringen en die van anderen met meditatie en Mindfulness ondersteunden, dit kun je dus gewoon leren, wow!

Dat praktische en diepe inzicht gunde ik iedereen en bracht mij ertoe mijn carrière baan op te zeggen en een opleiding tot Mindfulness- en Compassietrainer te gaan volgen en samen met compagnon Ap van der Pijl, ‘Het Centrum van Zijn’ op te richten met als doel, deze mooie methode door te geven aan zoveel mogelijk medemensen.

Inmiddels ben ik al vele jaren gediplomeerd trainster voor mindfulness (Mindfulness-based Stress Reduction, MBSR) volgens de wereldberoemde 8-weekse methode van grondlegger Jon Kabat-Zinn en Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL)-trainster volgens de methode van Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster (boeddhistisch monnik) o.a. mede gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach en Kristin Neff.

Mindfulness en Compassie zijn een manier van leven maar ook een vaardigheid die je kunt trainen. Mijn passie voor deze achtweekse trainingen deel ik dan ook graag met je! Ik gun je deze vaardigheden die ook jou ondersteunen om het leven te leven wat jij wilt.

Wil je meer over mij weten, lees dan dit interview. Daarnaast vind je mij ook op Linkedin.

Maar niets van dit alles vervangt een geïnspireerde ontmoeting!