De kracht van ChiRunning.

ChiRunning Mindfulness Rotterdam Doetinchem Centrum van Zijn

ChiRunning en Mindfulness een goede combinatie

Mindful hardlopen. Bestaat dat? Ja hoor! We noemen het alleen ‘ChiRunning’ en omvat nog zoveel meer…

Recent bracht Marion Meesters een inspirerend boek uit over  ‘De kracht van ChiRunning’ een boeiende combinatie van body- en mind- activiteiten. Een gezonde geest en een gezond lichaam horen immers onlosmakelijk bij elkaar.

Marion loopt zelf al ruim 20 jaar hard en als master instructeur en inmiddels enthousiaste ambassadeur van deze looptechniek, kwam zij net als veel andere beoefenaars via hardnekkige loopblessures op het spoor van ChiRunning.

Het goed en vlot leesbare boek begint met een informatief hoofdstuk over ‘mindful hardlopen’. Voor ChiRunning is dat een essentieel aspect. Het maakt het mogelijk om de techniek goed te leren maar vergroot ook je vermogen tot Mindfulness in andere delen van je leven.

Met het begrip Mindfulness zijn vier belangrijke Chi-vaardigheden verbonden:
Body-sensing (goed naar je lichaam luisteren en er iets mee doen), Aandacht, Ademhaling en Ontspanning. ChiRunning maakt gebruik van het taoïstische principe wu wei: ‘Doen door niet te doen’.

In de techniek wordt dan ook gebruikt gemaakt van de zwaartekracht, je maakt als het ware gebruik van een soort gecontroleerde valbeweging.
Ook de weerstand van het wegdek wordt geheel anders benaderd. Zo maak je van hindernissen juist gebruik en dat is goed te merken. Blessurevrij hardlopen is door middel van ChiRunning zo voor heel veel mensen weggelegd en ook de duur en snelheid van het lopen wordt in positieve zin versterkt.

Na de inleidende en verklarende hoofdstukken wordt ingegaan op zaken als Techniekgericht trainen, Blessurevrij lopen en ChiRunning in je leven. Voor ervaren hardlopers een boeiende andere kijk op de sport, voor beginners of ‘herintreders’ volop argumenten in het boek om het minimaal maar eens te gaan proberen.

De kracht van ChiRunning
Marion Meesters
Uitgeverij Lucht
ISBN 9789491729096
Recensie: Ap van der Pijl