Kies het leven dat je wilt.

Kieshetlevendatjewilt_cover

Recente psychologische onderzoeken tonen aan dat de talrijke dagelijkse kleine keuzen die we onbewust maken, direct van invloed zijn op ons geluk.

‘ Wat we kiezen te doen en hoe we kiezen te denken heeft rechtstreeks effect op hoe we ons voelen.’

Beseffen dat je een keuze hebt geeft je ook direct een beter gevoel op dit moment in het heden. Daarnaast is niet kiezen, zeker een keuze waar veel consequenties aanhangen. Vaak als je niet kiest wordt er voor je gekozen. Je kunt er dus voor kiezen te kiezen of je niet bewust te zijn van de keuzen die er zijn.

‘Stuk voor stuk kunnen keuzen niet belangrijk lijken, maar het zijn de stenen die samen de weg vormen die we voor onszelf aanleggen’ aldus de schrijver.

Als je je niet bewust bent van de keuzen die je elk moment maakt, heb je geen controle over je vermogen om je leven te verbeteren. Dit boek geeft inzicht in 101 situaties van bestaande keuzen die van minuut tot minuut en van dag tot dag in je leven voorkomen. Bijvoorbeeld; Zet een stap terug, Uit jezelf en onthul, Zoek de win-win situatie, Wees bang en ga toch door, Volg je Passie, Zie tegenspoed als tijdelijk, Verander je perspectief. Na elke keuze volgt een citaat, daarna een korte uitleg van de keuze en een verhaal dat de keuze illustreert.

Een prachtig boek dat op een integere manier onder de aandacht brengt dat we een keuze hebben in onze kleine, maar zeer bepalende, dagelijkse keuzen.

Kies het leven dat je wilt.
Tal Ben-Shahar
Uitgeverij Scriptum
ISBN 978 90 5594 9069
Recensie: Monique Doderlein de Win