Zugether. De kracht van verbinding

Zugether

 

Zo nu en dan verschijnt er een boek waarin je blijft onderstrepen. Zoveel goede tips, inzichten en wetenswaardigheden die ervoor zorgen dat je tekstmarker op is na het doorlezen van het boek.

Zugether is zo’n boek. Van David Kock en Arjan Vergeer, de heren van het succesvolle programma ‘365 dagen succesvol’
In de kern gaat het over het grote belang en de kracht van verbinding.
Met je zelf, met de wereld en met de mensen om je heen. Dat laatste is ook een belangrijk feit uit de wetenschap van de Blue Zones (zie o.a. hier).

De titel van het boek en zienswijze (Zugether) is een zelfbedacht woord dat is samengesteld uit zusammen en together en wat daarmee de lading goed dekt. Een belangrijk vertrekpunt is ‘Eenzaamheid’. Bijna de helft van de Nederlanders voelt zich immers regelmatig eenzaam en de auteurs maken daarbij een onderscheid tussen verschillenden vormen:

– Sociale eenzaamheid: Een gebrek aan mensen om je heen
– Emotionele eenzaamheid: Een gebrek aan verbondenheid
– Existentiële eenzaamheid: Een gebrek aan zingeving.
Het probleem van onze tijd is eenzaamheid. En de oplossing is verbinding.

De vele feiten en constateringen worden direct gevolgd door praktische tips en oefeningen. Zugether is dan ook meer dan een boek: het is een programma waarin je relaties centraal stelt in je leven. Inclusief meditaties, audiotraining, ansichtkaart, bloemzaadjes, journal, poster, vragenlijsten en toegang tot de Zugether Community.

De auteurs lijken in dit boek op een kruispunt te staan in hun denken. Ze constateerden dat hun succesvolle programma van 365 dagen succesvol niet zozeer op het podium tot stand komt maar in de zaal tussen deelnemers onderling.

Een prachtige reis waarbij je om de pagina tegen iemand wil zeggen.. “Wauw, moet je horen…”. Dan moet er natuurlijk wel iemand zijn waar je verbinding mee hebt of krijgt: ‘Je hebt een ander nodig om überhaupt jezelf te zijn’. Dit boek helpt die verbindingen te leggen of te versterken.

Zie voor meer informatie en bestellingen:
https://zugether.nl/
ISBN: 978 94 9321 335 7

Recensie: Ap van der Pijl