Zwemles

zwemlesEen “zelfhulpboek” geschreven als roman, ik was erg benieuwd. Het heeft mij meer dan verrast. Wat een toegankelijk, leerzaam boek wat je slecht weg kunt leggen. Peter neemt je mee in het verhaal van Max. Max wordt op een ochtend wakker en zijn vrouw Annelies ligt niet meer naast hem. Beneden vindt hij een briefje van haar waarop ze aangeeft dat ze even weg is om tot zichzelf te komen.

Dit had Max niet aan zien komen, hij heeft wel in de gaten dat hij een groot aandeel heeft in het vertrekken van zijn vrouw. Hoe hij hier mee om moet gaan is voor hem nog onbekend. Tijdens de zwemles van zijn dochter Floor komt hij ‘toevallig” in gesprek met Peter. Zijn vraag of hij de situatie aan kan is het begin van een mooi traject waarin Peter Max gaat begeleiden om zijn gevoelens en reacties daarop beter in kaart leert brengen. Peter heeft hiervoor de AWOEH methode ontwikkelt.

AWOEH staat voor aandacht, waarneming, overtuiging, ervaring en handeling.

Door middel van de ervaringen van Max wordt deze methode goed uitgelegd en als je bekend bent met Mindfulnes en compassie komen een deel van de technieken overeen. Het boek is erg makkelijk te lezen en blijft boeien. Ik vond het erg mooi om te lezen wat zijn valkuilen waren, die zijn vaak erg herkenbaar en zeker als je nog niet bekend bent met zelfontwikkeling begrijp je de weerstand die Max heeft in het begin erg goed.

Dit boek geeft mooi weer welke fases je nodig hebt om compassievol naar jezelf en een ander te leren kijken. Door de voorbeelden kun je dingen zelf ook makkelijk in praktijk brengen.

Zwemles

Uitgeverij: https://zwemleshetboek.nl/

Recensie: Nicole Verbeek