Super bowl !

superbowl mindfulness topprestatieDe jaarlijkse Super bowl is met het afstand het grootste sportevenement van Amerika.
De finale van het American Football is met meer dan 100 miljoen kijkers het meest bekeken TV-programma en de dag wordt dan ook haast gevierd als een nationale feestdag.
Finalist 2014/15 is de Seattle Seahawks, de club die Mindfulness in de trainingen net zo vanzelfsprekend toepast als krachtoefeningen en gezonde voeding.

De Seahawks zijn er van overtuigd dat hun vriendelijke filosofie en opvallende trainingsmethoden de toekomst zijn van het Football,  zo schrijft ESPN magazine. Mindfulness en yoga helpen de topspelers om juist tijdens een topprestatie onder grote druk hun gedachten onder controle te krijgen en daarmee een belangrijk verschil te maken.

Russell Okung, offensive lineman van de Seahawks zegt daarover: “Het gaat er om dat je je gedachten stil krijgt en je in een staat raakt waarin je je niet meer laat afleiden. Je hebt zoveel gedachten die je vertellen dat je het niet kan, die macht moet je overnemen en veranderen.”

 

Stoere mannen die in de kleedkamer zitmeditaties doen en tijdens de Super bowl met miljoenen TV-kijkers een ademoefening.
Voor de toekomstige winnaars vanzelfsprekend.