Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Basistraining

Vrouw ligt te rustenDeze training (de ‘8-weekse’ is gebaseerd op de klassieke MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Het is de oervorm van de Mindfulness-training, het programma dat Joh Kabat-Zinn oorspronkelijk ontwikkelde en dat zich door de jaren heen heeft bewezen. Het is een training van 8 aaneengesloten weken, met wekelijkse sessies van circa 2,5 uur en een stilte dag (optioneel).

De training is geschikt voor iedereen die niet alleen maar passief willen afwachten maar zelf actief willen bijdragen aan hun eigen welzijn. We gaan niet op elkaars levensverhaal in, het is een training, geen therapie. Het zijn gemengde groepen, sommige mensen  willen graag iets aan de kwaliteit van het leven veranderen, meer genieten, vaker bewust zijn van de momenten zoals ze zich aandienen, andere mensen zijn herstellende van bijvoorbeeld een burn-out. Weer anderen voelen gewoon te vaak stress, of het lukt je niet om meer tijd voor jezelf te nemen. Maar wat de aanleiding ook is, iedereen is gelijk in de zin van dat we allemaal tegen automatische reactie-patronen oplopen, oude gewoontes, die ons niet (meer) van dienst zijn.

 

 

 

Wat leren we?

 • We leren ons realiseren hoe vaak we op de automatische piloot functioneren, en dat je hierin kunt schakelen.
 • We gaan onze obstakels onderzoeken in plaats van vermijden.
 • We leren ons bewust te worden van onze persoonlijke grenzen en deze te respecteren (stoppen voordat je moe bent).
 • We leren stress herkennen en worden ons bewust dat we keuzes hebben tijdens stressmomenten. (bewust response i.p.v. direct reageren).
 • We leren te kijken naar onze gedachten als gebeurtenissen en niet als feiten.
 • Gevoelens herkennen en erkennen, waar komen ze vandaan. (leren ongekleurd waarnemen).
 • Bewust worden van wat je kunt veranderen, hoe je leert aanvaarden.
 • We brengen balans aan in onze energienemers en energiegevers.
 • We leren de 7 houdingskwaliteiten van Mindfulness toepassen in ons dagelijkse leven; niet-oordelen, geduld, openheid, vertrouwen, niet streven, aanvaarding en loslaten.
 • En we leren hoe we het geleerde kunnen integreren in ons dagelijkse leven…

Mindfulness in actie, is goed voor jezelf zorgen!

 
Wat vragen we?

Inzet. Deze training vraagt inzet, Mindfulness is een manier van leven maar ook een vaardigheid die je kunt leren. Het echte leren gebeurt tijdens het dagelijkse oefenen thuis. Wie deelneemt verbindt zich om gedurende deze 8 weken minstens drie kwartier per dag  voor zichzelf te reserveren en thuis te oefenen. Dat wat jij erin stopt haal je er uit, niet omdat je het moet maar omdat je het wilt.

Wat wordt aangeboden?

 • Gediplomeerde trainers met levenservaring, werkervaring, inzichten, wijsheid en passie voor Mindfulness.
 • Het bewezen 8-weekse programma van Jon Kabat Zinn.
 • 8 sessies van circa 2,5 uur.
 • Een werkboek.
 • Geleidde mediaties voor thuisgebruik

 

n.b. Onze MBSR Mindfulness trainingen zijn geldig binnen een opleidingstraject tot Mindfulness trainer.

 

DOETINCHEM

Volgende training Doetinchem vanaf dinsdagavond 6/2/2024 (vol, aanmelding wachtlijst mogelijk)

Volgende training Doetinchem vanaf dinsdagavond  9/4/2024 (vol, aanmelding wachtlijst mogelijk)

Volgende training Doetinchem vanaf dinsdagavond  4/6/2024 (vol, aanmelding wachtlijst mogelijk)

Volgende training Doetinchem vanaf dinsdagavond  27/8/2024

Volgende training Doetinchem vanaf dinsdagavond  22/10/2024

Van 19.30 uur – 22.00 uur.

 Voor deze trainingen mogen wij gebruik maken van de Abdijhoeve Betlehem, Abdijlaan 1 Doetinchem:

DSC_6698

 

 

Individuele- en duo trainingen startdatum in overleg op verschillende locaties.

 

Training in Rotterdam

Individuele trainingen en bedrijfstrainingen startdatum in overleg.

 

Kosten

De kosten voor de basistraining in groepsverband, bedragen: € 495,- (incl. BTW voor particulier),  € 695,– (excl. BTW indien vergoeding door bedrijf of organisatie). Voor ZZP-ers geldt aangepast tarief.

De kosten voor een maatwerk Mindfulness training van 6 sessies (gezamenlijk in te plannen), individueel,  bedragen per persoon: € 1299,- (incl. BTW voor particulier),  of bij duo per persoon: € 1125,- (incl. BTW voor particulier).  Indien vergoeding door bedrijf of organisatie € 1695,- per persoon (excl. BTW).

 

Voorafgaand aan definitieve deelname aan één van onze trainingen hebben we altijd eerst een (kosteloos) intakegesprek om te bespreken of  de training iets voor je is, en of dit moment ook geschikt is om te starten. Wij zijn bereikbaar op 06-53 894 205 (Monique Doderlein de Win).

Vergoedingen:

Coaching, Mindfulness- en Compassietrainingen  worden niet meer vergoed via de verzekering.

Er zijn echter wel verschillende mogelijkheden om je sessies (gedeeltelijk) vergoed te krijgen:

– Via je werkgever: vaak zijn er loopbaan-, vitaliteitbudgetten beschikbaar, Informeer bij je werkgever naar de de mogelijkheden. Indien dit mogelijk is gelden de zakelijke tarieven.

– Heb je een uitkering via gemeente of UWV dan is vergoeding vanuit deze instantie vaak een mogelijkheid.

NB: Wil jij graag gecoacht worden of een training volgen, maar heb jij weinig inkomen (alleenstaand, uitkering, bijstand etc), dan zijn er altijd mogelijkheden.
Betaling in termijnen is altijd bespreekbaar. We staan ook open voor andere suggesties.

 

 

 

 


Ervaringen van deelnemers:

“De tinnitus heeft steeds minder invloed op mijn leven”. Lees hier de bijdrage van -Dirk Buijs.

Klik hier voor de ervaringen van Kelly en Lotte

De 8-weekse basistraining, verzorgd door Monique, bleek méér dan ‘een’ training! Het waren onvergetelijke levenslessen, gegeven vanuit oprechte persoonlijke aandacht en betrokkenheid en op basis van doorleefde kennis, inzichten en levenswijsheid. – Jan

Tijdens de 8 weken kwam ik er achter hoeveel ik op de automatische piloot deed en hoe weinig tijd ik voor mijzelf nam. Ik ben meer gaan zien, ervaren en vooral voelen en ervaar veel minder stress . Dankzij Monique ben ik me bewust van mijn valkuilen en heb ik nu handvatten om me te helpen als ik weer terugval. Zij is een open en rustige persoon, met aandacht voor iedereen in de groep. Mindfulness is een verrijking in mijn leven! – Hanneke

 Niet zweverig maar praktisch! De achtweekse training Mindfulness heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster doe wat ik doe. Ik slaap beter, pieker minder, luister beter naar mijn lichaam, accepteer mijn fysieke grenzen meer en creëer bewust meer tijd alleen omdat dit me goed doet. – Roos

Ik kan alleen maar mijn dank uitspreken voor het feit dat er in de 8 sessies meer voor mij is bereikt dan in 29 jaar. Dankzij Mindfulness en de begeleiding van Ap ben ik instaat om zeer pijnlijke en zware ervaringen van vroeger te verwerken en er voor open te staan en hiermee veel te kunnen verwerken en verklaren. – Peter

De cursus Mindfulness heeft mijn leven veranderd, wat een rust in je hoofd kun je met behulp van Monique en de oefeningen creëren. De stiltedag was een bijzondere ervaring, op reis door je eigen gedachte in een ruimte met anderen en toch helemaal jezelf zijn. Monique is een fijne, rustige docente die Mindfulness uitstraalt! – Nicole

De basistraining Mindfulness ben ik nieuwsgierig en met een open mind ingestapt. En het is me zeer goed bevallen; de hoeveelheid informatie per les, het huiswerk, de extra lees- en luistertips, de ruimte voor persoonlijke aandacht en de prettige samenstelling van de groep. Ik ben nu beter in staat dingen los te laten, pas op de plaats te maken, en tijd & ruimte voor mezelf te creeren waarin ik even tot me zelf kom en frisser de volgende stap zet. – Monique

Ik ben de cursus Mindfulness gaan volgen met een afwachtende houding. Had er wel over gehoord maar wist eigenlijk niet wat ik ervan kon verwachten. Mijn doel was om meer rust in mijn dagelijks leven te bereiken door ‘mindfuller’ te gaan leven. Het is niet zweverig maar zet je wel aan het denken. Het kost wel wat tijd omdat je ook ‘huiswerk’ mee krijgt, je moet het dus wel goed inplannen. De stiltedag in het cursusprogramma vond ik een echt hoogtepunt.  – Maarten

En tot slot een korte inspirerende video-blog van een deelneemster die haar eigen ervaringen beschrijft bij de  deelname van de 8-weekse basistraining.