Het centrum van zijn

MINDFULNESS voor op het werk en privé

Retraite Frankrijk

Locatie retraite FrankrijkAls God in Frankrijk…

Een Mindfulness retraite is een week lang pure verwennerij voor jezelf.
In een prachtige omgeving, op een inspirerende locatie met hartelijke gastvrijheid en een afwisselend Mindfulness-programma met volop ruimte voor ontspanning.

Het klinkt als een droom en dat is het ook. Maar wel een die je kunt verwezenlijken!

Een week lang worden Meditatie en Mindfulness-oefeningen afgewisseld met lichte vormen van yoga, wandelingen in de omgeving, uitstapjes naar de lokale markt, het nabije kasteel of zwemmen in het nabijgelegen meer.
Ondertussen wordt ook veel aandacht besteed aan de inwendige mens en dat alles in de prachtige accommodatie ‘La Fougeraie’ waar de gastvrijheid geroemd wordt.
Binnen het programma is ook volop gelegenheid voor ‘eigen tijd’. De trainers zijn zonodig ook beschikbaar voor persoonlijke gesprekken.

De zomer-retraite staat open voor zowel deelnemers met als zonder ervaring in Mindfulness en Meditatie. Door een speciale programmering worden mensen zonder ervaring in de eerste dagen met aparte aandacht de beginselen bijgebracht waarna het programma gemeenschappelijk wordt vervolgd.

Zomaar een dag…

Na het opstaan en een eerste kopje thee of koffie start de dag met een aantal yoga-oefeningen.
Na een smakelijk ontbijt staan er vervolgens afwisselende Mindfulness-oefeningen op het programma.
Voor de lunch is er ‘relax-tijd’ net als kort daarna.
In de middag vervolgen we met een Meditatie-onderdeel en daarna een wandeling of uitstapje in de buurt. Als je liever kiest voor een eigen invulling dan is dat natuurlijk ook mogelijk.
Het diner is altijd feest en een gezellig hoogtepunt van de dag, zeker in de schitterende avondsferen op 900 meter hoogte. Ondertussen wordt het kampvuur aangestoken voor een goed gesprek, een gitaar-solo van een van de deelnemers of heerlijk staren naar de indrukwekkende sterrenhemel…

Wat deelnemers er zelf over zeggen:
Een leerzame week op een top locatie met super gemotiveerde trainers.
Voor iedereen was aandacht en door het afwisselende programma was het ook vakantie. Het voelde als thuiskomen bij jezelf. – Nicole

Ik kijk terug op een heerlijke week met vele intense, ontroerende en vrolijke momenten. Waarin waarlijk ontmoetingen plaats vonden en daarbovenop ook nog de ontmoeting met mezelf. ‘Kostbaar’! – John

Een zi(j)nvolle retraiteweek in Frankrijk. In een mooi, rustig gelegen Chambres d`hotes. -Ine

Enorm veel respect en waardering voor Monique en Ap die deze week tot een succes hebben gemaakt. Een waardevolle week met bijzondere mensen die elkaar in hun waarde lieten. Met een lach en af en toe een traan. Met een uitstekende verzorging van Corine en Rob. Dit alles zorgt voor een week om te koesteren, die me de ogen op een andere manier heeft geopend. Dank je wel! – Marielle                                                                                                                                                                                                                      

Benieuwd naar de accommodatie?
En als je wilt weten waarom deze plek in de Auvergne (Haute Loire) zo enorm gewaardeerd wordt, kijk dan even bij deze recensies of dit inspirerende filmpje. Als je geen zin hebt in de auto: er zijn ook mogelijkheden om te vliegen van Amsterdam naar Clermond-Ferrand met een aanvullende transfer.
Wensen om te carpoolen kunnen wij onder de deelnemers uitwisselen en blijkt meestal wel mogelijk.

In het kort:

  • Individuele aanmelding
  • Groepsomvang minimaal 8, maximaal 12 personen
  • Aankomst zondagmiddag, vertrek zaterdagochtend
  • Data 2015: 14 – 20 juni 2015 en 21 – 27 juni 2015  (beiden weken volgeboekt, informatie over mogelijkheden in 2016 volgt).
  • Kosten: € 675,- vol pension, verblijf op een 2 persoonskamer, € 825,- volpension verblijf op een 1 persoonkamer
  • De training wordt gegeven door Monique Doderlein de Win en Ap van der Pijl.
  • Wil je eerst even kennismaken? Dat kan, neem gerust even contact op.
     

Aanmelden

1. Mindfulness het centrumvan zijn 2