Mindfulness apps

Mindfulness apps Het Centrum van ZijnDe sterk toenemende aandacht voor Mindfulness is ook merkbaar in het aantal apps voor Mindfulness. Een eerste zoekopdracht in iTunes levert al 650 iPhone-apps op die op de een of andere manier claimen dat ze met Mindfulness te maken hebben.
Zeer recent is daar een nieuwe app bijgekomen: Buddhify2 van uitgever 21Awake die tegelijkertijd ook nieuwe meditatiemuziek heeft uitgebracht. De app richt zich op ‘de digitale generatie die het druk heeft.’
Dat is niet bepaald onderscheidend maar de fraaie vormgeving is dat wel. Er zijn verschillende meditatiestijlen mogelijk en die zijn bruikbaar tijdens verschillende activiteiten (bijvoorbeeld als je reist, wacht, loopt in de stad of juist in de natuur en zelfs voor als je online bent). De app kost € 1,79 in de app-store.

Van zorgverzekeraar VGZ een eigen app: VGZ Mindfulness, voor mensen die meer ‘in het hier en nu willen leven’.

Een sobere maar functionele vormgeving en afwijkend van vele andere apps omdat het eigenlijk een 5-weekse cursus is. De oefeningen duren nooit langer dan 15 minuten en je kunt je favoriete oefeningen eenvoudig bewaren voor later. Pluspunt bij deze gratis app is ook de extra informatie die wordt gegeven over Mindfulness en daaraan gerelateerde onderwerpen.

 

Onze favoriet blijft toch echter de Mindfulness app van Mindapps. Deze van oorsprong Zweedse app is er ook in een Nederlandse vertaling en heeft internationaal geruime tijd de lijstjes aangevoerd van gezondheidapps.
Zeer functioneel vormgegeven, goede stem en handige tools om zelf timers te zetten, citaten toe te voegen enzovoort. De app is de € 1,79 zeker waard en wordt aanbevolen als je een hulpmiddel zoekt om na een training ook regelmatig herinnerd te worden om mindful te blijven.

De hier besproken apps zijn er zowel voor de iPhone als Android. Opvallend in veel apps… De mogelijkheid om statistieken en vorderingen bij te houden. Eigenlijk druist dat in tegen de gedachte van Mindfulness en meditatie. Het gaat daarbij immers niet om de prestaties of de vraag of je een goede of slechte mediatie hebt gedaan.
Het gaat om de intentie, telkens weer…

 

En ben je niet zo van de apps? Wij starten binnenkort weer met de basistrainingen en met de Mindfulness APK-avonden. Neem gerust een kijkje!