Mindfulness en het grote geld

Spiegelende kantoorramenJuist daar waar je het niet zo snel zou verwachten wordt Mindfulness heel functioneel toegepast, in de wereld van het echte grote geld: Fondsbeheer.
Regelmatige toepassing van meditatie en Mindfulness blijkt de resultaten van fondsen  te kunnen verbeteren omdat ze inspelen op een punt waar de fondsmanagers de grootste belemmering ervaren voor hun werk: de mens zelf.

Meditatie en Mindfulness blijken geschikt om rust en overzicht te brengen in de chaotische wereld van bijvoorbeeld de geldhandel.
De oprichter van het hedgefund Bridwater Associates ( $ 130.000.000.000) Dalio zegt:
“Meditatie is in mijn leven, meer dan iets anders, de belangrijkste succesfactor geweest voor mijn succes. Het geeft mij de mogelijkheid om zonder emotionele gijzeling en zonder ego op een heldere manier naar zaken te kijken”.
Dalio ervaart niet alleen dat hij er meer creatieve gedachten door krijgt, maar ook beter kan reageren op de enorme (informatie)druk die op de sector drukt.

Andere ‘money-managers’ beamen dat het helpt om kalm te blijven maar ook dat het ze in staat stelt om de meest significante ‘bits’ te herkennen in de maalstroom van informatie.
En dat is wel zo handig omdat juist ook deze sector veel last heeft van ‘confirmation bias’ de menselijke neiging om te zoeken naar informatie die je vooroordelen bevestigen waardoor je blind kan zijn voor andere aspecten.

Het hele artikel uit The Huffingthon Post lees je hier

Het centrum van ZIJN (o.a. Rotterdam, Doetinchem) heeft een specifiek aanbod van Mindfulness voor het bedrijfsleven.